groepen
Onze school
Nieuws

Groep 1-2b

Welkom op de pagina van groep 1-2b!

Hallo allemaal!  Wij zijn groep 1/2 b van de Alfrinkschool in Neede! Wij zijn een vrolijke kleutergroep met twee juffen: juf Stephanie en juf Marian.  Juf Stephanie is altijd bij ons in de groep op maandag, donderdag en vrijdag en juf Marian op dinsdag en woensdag. We zijn dit schooljaar gestart met 16 kinderen maar er stromen elke maand nieuwe kinderen in. Erg gezellig!

   

Wij vinden spelen erg leuk en samen ontdekken en leren wij hierdoor heel veel (spelend leren).  In onze klas hebben we een huishoek, een winkeltje, een bouwhoek met auto’s  en een leeshoek.  Ook op de gang kunnen we lekker spelen. Met  zandtafel of voeltafel. Er is ook een knutselatelier in onze klas. Daar kunnen we knutselwerkjes maken in het thema.

         

Ons eerste thema van Projects4Learning was “ziek en gezond zijn”. Tijdens dit thema is tanartsassistente Constance bij ons op bezoek geweest.  Wat hebben wij veel geleerd over de tandarts en een gezond gebit! We hebben het thema afgesloten met de sponsorloop, daar waren wij allemaal verkleed als een verpleger.

  

 

De toneelochtend was een mooie afsluiting van de Kinderboekenweek. Het thema was “vriendschap”.  Wij hebben als indianen een vriendschapsdans gedaan rondom de totempaal. Dit op het nummer Indianendans van de  M-kids. We hadden goed geoefend en ons optreden in de grote gymzaal ging TOP!

  

Na een hele mooie zomer komt de herfst er dan toch aan.  Ons nieuwe thema is dan ook “herfst”.  We zijn al begonnen met het bladeren oprapen op ons schoolplein. Binnenkort weer meer, op deze pagina! 🙂

  

Wij hebben het jaar 2018 mooi afgesloten met een kerstdiner in onze klas. Wat was het een gezellig avond met vele lekkere hapjes! We hebben genoten! Op naar een leuk en leerrijk 2019!

 

CONTACT

Kardinaal Alfrinkschool

Koordsteeg 11
7161 WP Neede
Tel.: 054 - 529 26 86
Verstuur mail

facebookTwitter YouTube