groepen
Onze school
Nieuws

MAAND ARCHIEF

Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3!

Wij zijn groep 3 en samen met juf Debby en juf Anne gaan we er een gezellig en leerzaam jaar van maken! Op deze pagina komen foto’s te staan van dit schooljaar! 

Een dag in groep 3

Hoe ziet onze dag eruit in groep 3? We beginnen de dag met de inloop. We werken in groepjes aan verschillende opdrachten. We lezen woorden, spelen reken- en taalspelletjes, werken op de i-pad en nog veel meer!

Als we klaar zijn met de inloop gaan we een nieuwe letter leren. Dit doen we met de methode Veilig Leren Lezen. Na het leren van de nieuwe letter lezen we in ons leesboek, maken we het werkboek en gaan we met de verwerking aan de slag. Dit doen we op verschillende manieren. We spelen spelletjes rondom de nieuwe letter en woorden, werken op de computer, maken woorden met ons klikklakboekje en letterdoos of schrijven woordjes. Als we de letter goed kennen gaan we de letter ook schrijven.

Na de pauze gaan we rekenen. Dit doen we nu nog veel spelenderwijs. We werken in circuit aan de verschillende onderdelen. Ook oefenen we veel met het splitsen van de getallen en werken aan de getalbeelden.

We werken ook veel samen met andere groepen. Zo helpen de leerlingen van groep 7 en 8 ons met lezen.

We plannen samen met groep 1/2A en 1/2B op het grote keuzebord en gaan woensdagmiddag samen naar de Oranjelaan om daar te gymmen. Ook spelen we samen op het kleine plein.

Eerste paar weken al druk met de letters en lezen.

Meten op het schoolplein en in de klas

Spelenderwijs rekenen

Thema ‘ik en mijn familie

Ons eerste thema van dit jaar. Er was ineens een fotograaf op ons schoolplein en ze maakte allemaal foto’s. Daar hadden we natuurlijk veel vragen over. Die hebben we aan haar gesteld. Daarna zagen we een echte foto-studio in de hal! We spelen dat we een echte fotograaf zijn en familie foto’s maken.

Start Kinderboekenweek

We hebben de Kinderboekenweek feestelijk geopend door onze fietsen te versieren! We mochten daarna met de leerlingen van groep 1/2 een parcours fietsen.

Thema Bakker

Ons tweede thema gaat over de bakkerij. Samen denken we na over hoe onze bakkerij eruit moet zien en vullen we de bakkerij met zelfgemaakte gebakjes, koekjes en taarten. We kunnen zo ook goed oefenen met geld. 

Sinterklaas

 

Wat een feest! Sint en zijn pieten kwamen weer langs op onze school. We hebben gezongen voor Sint en we hebben laten horen dat we al goed kunnen lezen. Ook hebben we onze kunstjes laten zien. Het was een geslaagde dag!