groepen
Onze school
Nieuws

Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3, juf Debby, juf Lotte en juf Stephanie!

Donderdag 30 november: Groep 3 heeft zo hard gewerkt de afgelopen dagen, dat wij vandaag voor onze tweede PBS beloning pepernoten gingen bakken. Wat een gezelligheid! We werden ook heel mooi geschminkt! Papa en mama’s die hebben geholpen, heel erg bedankt!

 

Maandag 27 november: Afgelopen weekend hebben de rommelpieten een ontzettende rotzooi in de school gemaakt. Gelukkig zitten er in groep 3 heel veel hulppietjes die alles weer hebben opgeruimd. ‘s Middags hadden we ook een aantal hulpsinterklazen, zij hebben een mooie mijter geknutseld.

Woensdag 15 november: Koen was vandaag helemaal blij! Eindelijk zijn naam compleet in het klikklakboekje!

Woensdag 15 november: Groep 3 heeft vandaag een fanatieke gymles gehad. Touw zwaaien, acrobatiek en air-hockey.

 

Maandag 13 november: Mika heeft heel hard gewerkt met plannen. Mika, wat heb je een gave trein gemaakt!

Donderdag 9 november: Groep 3 houdt van muziek en bewegen. Hieronder een aantal filmpjes van onze dansmoves en muziektalenten.

 

 

Donderdag 9 november: Vandaag hebben de kinderen van groep 3 de rekenles buiten afgesloten. De les stond in het teken van meten. We hebben elkaar in tweetallen opgemeten.

Maandag 6 november: Vanmorgen hebben de kinderen van groep 3 kei hard gewerkt, waardoor wij vanmiddag tijd hadden om te plannen.

 

Donderdag 19 oktober: De kinderen van groep 3 hebben de afgelopen weken zoveel geleerd, heel hard gewerkt en zijn heel aardig voor elkaar geweest. Vandaag hebben wij onze eerste PBS-beloning gekregen, een heerlijke speelgoedmiddag! We mochten allemaal speelgoed meenemen naar school en hebben daar fijn mee kunnen spelen. Een hele fijne middag en nu genieten van een welverdiende herfstvakantie! Fijne vakantie allemaal!

Maandag 16 oktober: Het samenwerken in groep 3 gaat steeds beter!

Maandag 16 oktober: Met het plannen kiezen wij graag voor de Kapla. Vandaag moesten we bij de Kapla een plaatje nabouwen. Sam was een echte kanjer in het nabouwen en heeft een trein nagebouwd. Helaas had Sam niet genoeg tijd voor de wagon achter de locomotief, maar wat is de locomotief op het spoor gaaf geworden! Sandra is erg druk geweest met het nabouwen van een huisje en die is erg goed gelukt. Koen heeft gekozen voor het nabouwen van een boot. Hij had de boot graag af willen maken, maar daar was helaas niet genoeg tijd voor. Knap gedaan!

Maandag 10 oktober: In groep 3 oefenen we veel met samenwerken. Goed overleggen en naar elkaar luisteren is soms nog wat lastig, maar het gaat steeds beter :)! Je kunt samen mooie dingen maken, wanneer je goed kunt samenwerken.

Woensdag 4 oktober: Wat zijn we toch druk in groep 3!!

Woensdag 27 september: Groep 3 heeft vandaag buiten gerekend. Het lesdoel van de rekenles was oefenen met de getallenlijn. In groepjes hebben de kinderen een hinkelpad gemaakt. Goed tellen, overleggen en samenwerken was erg belangrijk.

 

Donderdag 21 september: Groep 3 kan al ontzettend goed werken met het rode stoplicht aan.

 

Maandag 18 september: Groep 3 heeft vanmiddag gepland op het planbord. We mochten lekker lezen, woordjes stempelen, woordjes schrijven, woordjes plakken op een magneetbord, met de k’nex en de kapla werken en nog veel meer. We hebben kei-hard gewerkt!

 

Donderdag 14 september: Groep 3 heeft vandaag voor IPC een ansichtkaart getekend van een land waar ze graag naar toe willen. De ansichtkaarten kwamen veelal uit Nederland, Italië, Duitsland en Ibiza. De kinderen waren erg enthousiast en het resultaat is prachtig. We hebben samen gekeken waar de ansichtkaart op de kaart van Europa vandaan komt. Gijs wil graag de hele wereld zien. Speciaal voor de ansichtkaart van Gijs moesten we de kaart van de wereld uitprinten. Gijs wil heel graag naar Australië!

 

Maandag 11 september: Groep 3 heeft vandaag heerlijk kunnen spelen op het nieuwe klimtoestel. Groep 3 bedankt alle papa’s en mama’s die hebben geholpen met het neerzetten van het klimtoestel!

 

Donderdag 31 augustus: Vandaag is juf Marian 40 jaar juf en dat moet gevierd worden! Groep 3 heeft een hele leuke workshop gehad met muziek en heel veel dans.

 

Dinsdag 29 augustus: Het schooljaar is weer begonnen! Hieronder twee foto’s van een gezellig eetmoment in onze groep:

CONTACT

Kardinaal Alfrinkschool

Koordsteeg 11
7161 WP Neede
Tel.: 054 - 529 26 86
Verstuur mail

facebookTwitter YouTube